Legume la cuptor cu mozzarella
PrinteazaO reteta de legume la cuptor cu mozzarella din: rosii, dovlecei, cartofi, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mozzarella, ierburi aromate, sare si piper.
- 500 g rosii
- 500 g dovlecei
- 500 g cartofi noi
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri ceapa verde taiata marunt
- 2 linguri usturoi verde tocat marunt
- 400 g mozzarella
- 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (tarhon, busuioc, patrunjel, marar, etc)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi legumele şi tăiaţi-le pe rând în rondele cu grosimea 0,5 cm. Căliţi ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline şi puneţi-le într-un vas termorezistent. Aşezaţi în vas rondelele de legume, alternându-le: una de roşie, una de cartof şi una de dovlecel şi repetaţi.
Presăraţi printre legume sare, piper şi ierburi aromate, iar deasupra adăugaţi cubuleţe de mozzarella. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc legumele uniform. Legumele astfel preparate se servesc calde. Le puteţi stropi cu mujdei sau cu un sos picant.
Legume la cuptor cu mozzarella
Pofta buna!