Legume cu şuncă

Printeaza

Legume cu şuncă

Legume cu şuncă

Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • 300 ml smântână
  • 200 g morcovi baby
  • 400 g şuncă feliată
  • doi morcovi
  • o jumătate de ţelină
  • o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • lapte dulce

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, se scot, se lasă într-un vas şi se pasează.

Se adaugă smântână, sarea şi piperul, trei linguri de ulei de măsline şi se amestecă. Se adaugă treptat din apa în care au fiet cartofii până când piureul de cartofi ajunge la consistenţa dorită.

Morcovii baby se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se scot, se lasă într-o strecurătoare, apoi într-un castron la cald.

Şunca se prăjeşte într-o cratiţă fără ulei, se scoate şi se pune pe un şervet absorbant. Ţelina şi cei doi morcovi se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se amestecă bine cu suc de lămâie, ulei de măsline, pătrunjel tocat, sare şi piper.

Legume cu şuncă.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce apetisant arata. Reteta asta de legume cu sunca e potrivita ca fel de aperitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.