Legume cu sos si coriandru

Printeaza

Legume cu sos si coriandru din: conopida, broccoli, ardei gras, frunze de coriandru, ulei de arahide, unt de arahide, lapte de cocos, zeama de lamaie verde, sos de ardei iute, sos de soia, sare.

Ingrediente:Legume_cu_sos_si_coriandru

  • 300 g conopida
  • 300 g broccoli
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri frunze de coriandru tocate
  • 1 lingura ulei de arahide

pentru sos:

  • 100 g unt de arahide
  • 200 g lapte de cocos
  • 2 lingurite zeama de lamaie verde
  • 1 lingura sos de ardei iute
  • 2 linguri sos de soia
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida şi broccoli în bucheţele şi le pui 10 minute în apă rece cu puţină sare. Tai ardeiul curăţat în cubuleţe mai mari.

Intr-o tigaie mare, încingi uleiul de arahide şi sotezi bucheţelele de conopidă, broccoli şi cubuleţele de ardei gras, amestecând uşor, până se înmoaie puţin.

Intre timp, prepari sosul satay. Combini într-o crăticioară toate ingredientele pentru sos şi le amesteci pe foc mediu, până când sosul se omogenizează. îl torni peste legumele sotate şi le amesteci pe foc încă 3 minute.

Serveşti imediat, presărând deasupra coriandru tocat.

Legume cu sos si coriandru

Legume_cu_sos_si_coriandru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu stiu ce e asa de renumit, insa mie nu-mi place corinadrul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.