Legume cu sos remulad

Printeaza

Legume cu sos remulad din: morcovi, patrunjel, praz, telina, broccoli, conopida, fasole, sare, oua, ulei, mustar, lamaie.

Ingrediente:Legume cu sos remulad

  • 4 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 fire de praz
  • 1 ţelină de dimensiune medie
  • câte 4-5 bucheţele de broccoli şi conopidă
  • 200 g fasole verde congelată
  • sare

Pentru sos:

  • 4 ouă
  • 100 ml untdelemn
  • 2 linguri muştar
  • zeama de la 1 lămâie
  • 200 g castraveciori în oţet
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură tarhon conservat şi tocat
  • sare
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele proaspe­te, le speli şi le tai astfel: morcovii şi albitura în ron­dele groase, ţelina în felii groase de 1 cm, iar prazul în bastonaşe de 5-6 cm. Fierbi în apă uşor sărată, în vase diferite, rădăcinoasele, prazul şi legumele con­gelate.

Le scurgi în strecu­rătoare.

Intre timp, fierbi 3 ouă tari. Dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, muştar şi untdelemn, faci o maioneză pe care o acreşti cu zeamă de lămâie şi o sărezi după gust. Toci fin ouăle fierte rămase şi castraveciorii şi le încorpo­rezi în sos împreună cu tarhonul şi pătrunjelul verde fin tocate.

Dacă întrebuinţezi tarhon în oţet, va trebui să reduci can­titatea de zeamă de lămâie, iar dacă tarhonul este conservat cu sare, nu mai sărezi maioneza. La sfârşit, sărezi şi condimentezi sosul după gust.

Serveşti legumele alături de sosul remulad.

 

Legume cu sos remulad

Legume cu sos remulad

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.