Legume cu smântână la cuptor – usor de preparat

Printeaza

Legume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie.

Ingrediente:Legume_cu_smântâna_la_cuptor

  • doi dovlecei
  • un fir de praz
  • o conopida mica
  • 4 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • 5 oua
  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml smantana
  • o lingura cu cimbru
  • 50 g unt
  • doua linguri cu pesmet
  • sare
  • piper
  • sfecla rosie

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se taie cuburi.

Conopida se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe în apă cu sare şi se lasă să se răcească.

Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele subţiri.

Smântână se amestecă bine cu brânza de vaci şi ouăle, sare şi piper.

Se adaugă cimbrul, legumele fierte, prazul şi usturoiul.

Se unge o formă adâncă cu unt, se presară pesmetul şi se toarnă amestecul de legume Cu brânză şi smântână.

Se introduce forma în cuptor şi se coc la foc mediu până devin aurii la suprafaţă şi nu mai curge compoziţia.

Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata de sfecla rosie.

Legume cu smântână la cuptor

Legume_cu_smântâna_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Legume la cuptor cu vin alb

Legume la cuptor cu vin alb

Legume la cuptor cu vin alb din: vanata, rosii, ardei, cartofi, ulei, usturoi, cimbru, sare, piper, vin. Ingrediente: o vânătă 3 roşii 2 ardei graşi 4 cartofi 150 ml vin alb sec 3 linguri ulei 3 căţei usturoi un pic de cimbru uscat sare si piper   Mod de preparare: Toate legumele se curăţă şi se […]

retete

Legume fripte la cuptor

Legume fripte la cuptor din: dovlecei, vanata, ardei rosii, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei tăiaţi în bucăţi pe lungime 1 vânătă tăiată în bucăţi 2 ardei roşii tăiaţi fâţii 4 cepe roşii tăiate în jumătate 6-8 ciuperci 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi pisaţi […]

 

Legume la cuptor cu gutui

Legume la cuptor cu gutui

Legume la cuptor cu gutui din: cartofi, vanata, mazare, fasole, gutuie, ulei, sare. Ingrediente: 2 cartofi 1/2 vânătă 200 g fasole verde conservată 100 g mazăre conservată o gutuie 2-3 linguri ulei 100 ml supă de legume sare   Mod de preparare: Fasolea şi mazărea se trec sub un jet de apă rece şi se […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.