Legume cu secară

Printeaza

Legume cu secară din: boabe de secara, sfecla rosie, dovlecei, morcovi, struguri, smantana, iaurt, mustar dulce, otet de mere cu ghimbir, sare, piper, ulei de masline, busuioc, paine, usturoi.

Ingrediente:Legume_cu_secara

  • 150 g boabe de secara
  • doua sfecle rosii mici
  • doi dovlecei
  • 4 morcovi
  • 200 g struguri negri
  • 200 ml smantana
  • 125 ml iaurt
  • mustar dulce
  • 50 ml otet de mere cu ghimbir
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • busuioc
  • paine
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Boabele de secară se pun la înmuiat o oră, apoi se fierb în apă cu sare. Se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare.

Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii subţiri.

Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară sare şi se pun la scurs într-o strecurătoare.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taiejulien. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun morcovii, se călesc zece minute, se scot cu o spumieră şi se condimentează.

In locul lor se pun dovleceii, se lasă cinci minute şi se scot.

Se pun în uleiul rămas feliile de sfeclă, se prăjesc cinci minute şi se scot pe un şervet absorbant.

Intr-un bol se amestecă smântână cu iaurtul, o lingură cu muştar, sare şi piper.

Se aşază legumele pe farfurii, se pune alături secara şi se decorează cu boabe de struguri.

Se stropesc cu o vinegretă din oţet şi puţin ulei, sare şi piper şi se servesc.

Se servesc cu felii sau crutoane de pâine aromate cu usturoi şi busuioc.

Legume cu secară

Legume_cu_secara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.