Legume cu scoici şi caise

Printeaza

Legume cu scoici şi caise

Legume cu scoici şi caise

Ingrediente:

  • 500 g scoici fără cochilie
  • un dovlecel
  • 3 cartofi noi
  • 300 g fasole albă
  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei capia
  • 100 g porumb
  • o lămîie
  • 200 g caise uscate
  • cimbru
  • dafin
  • 250 ml vin alb
  • ulei
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • boia dulce

Preparare:

Scoicile se spală, se pun la fiert împreună cu vinul alb, un litru de apă, cimbrul, frunza de dafin, sarea, piperul şi se fierb timp de zece minute.

Cartofii se spală de pămînt cu ajutorul unui burete de sîrmă nou sau se curăţă coaja cu un cuţit.

Se taie în felii mai subţiri, se prăjesc la foc mic pînă cînd capătă o culoare aurie, se scot cu spumiera şi se păstrează la cald.

Dovlecelul se spală, se taie rondele şi se pune la călit împreună cu ceapa şi ardeiul capia tocate mărunt, morcovul tăiat cubuleţe, fasolea albă fiartă şi tăiată în bucăţi mai mici.

Se prăjesc pînă se înmoaie, se pun cartofii, caisele întregi sau tăiate felii, boabele de porumb, pătrunjelul tocat, boia dulce, sarea şi piperul.

Legume cu scoici şi caise

Legume cu scoici şi caise.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce apetisant arata preparatul asta. Imi plac scoicile, mai ales midiile pane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.