Legume cu salata de sfecla

Printeaza

O reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, otet de vin, busuioc uscat.

Ingrediente:Legume cu salata de sfecla

  • 2 morcovi
  • doi cartofi dulci
  • două sfecle roşii
  • două legături untişor
  • pudră de curry
  • o lingură de seminţe de dovleac
  • o lingură de seminţe de susan
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 3 linguri de oţet de vin
  • busuioc uscat

Mod de preparare:

Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală, se taie ron­dele şi se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură cu oţet. Când este fiartă, se scurge de apă, se taie cubuleţe şi se pune într-un castron împreună cu restul de oţet şi două linguri cu ulei.

Se presară sare şi piper, se amestecă şi se introduce la rece pentru 20 de minute. Cartofii dulci şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bastonaşe. Se pun într-un bol mai mare şi se presară seminţele de dovleac şi cele de susan, se adaugă o linguriţă de pudră de curry, sare şi piper după gust.

Se toarnă trei linguri cu ulei, se presară o lingură de busuioc uscat şi se amestecă totul.

Se pun într-o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc potri­vit 25-30 de minute sau până când morcovii pot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţe.

Legume cu salata de sfecla

Legume cu salata de sfecla

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.