Legume cu pasta de Roquefort si pasta de avocado

Printeaza

Legume cu pasta de Roquefort si pasta de avocado din: roquefort, lapte, smantana, sos worcestershire, piper alb, sare, avocado, suc de lamaie, alune.

Ingrediente:Legume cu pasta de Roquefort si pasta de avocado

pentru pasta de roquefort:

  • 200 g roquefort
  • 2 linguri de lapte
  • 15 g smantana
  • 1 lingurita de sos worcestershire
  • sare si piper alb macinat

pentru pasta de avocado:

  • 4 avocado bine copti
  • 2 linguri de otet de vin (sau suc de lamaie)
  • 100 g alune pisate

 

Mod de preparare:

Preparaţi pasta de roquefort. Tăiaţi brânza în cuburi. Puneţi cuburile în bolul mixerului. Adăugaţi laptele, smântână, sosul Worcestershire, un praf bun de sare şi unul de piper alb. Mixaţi totul repede. Amestecul trebuie să aibă consistenţa brânzei de vaci bătute. Puneţi pasta într-o cupă sau o formă şi băgaţi forma în frigider.

Preparaţi pasta de avocado. Tăiaţi avocado în două, scoateţi sâmburele. Scobiţi pulpa cu linguriţa. Pasaţi cu mixerul împreună cu oţetul (sau suc de lămâie) şi alunele. Săraţi şi piperaţi. Turnaţi sosul într-o cupă sau o formă şi serviţi repede, pentru că nu se păstrează multă vreme.

Serviţi aceste paste foarte proaspete şi însoţite de legume crude – ţelină, fenicul, morcovi, castraveţi, roşii… tăiate bucăţele. Pasta de avocado se mănâncă şi cu pui rece, creveţi sau grepfrut.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.