Legume cu parmezan, nuci si ciuperci

Printeaza

Legume cu parmezan, nuci si ciuperci

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci
  • două vinete
  • 4 ardei capia
  • doi dovlecei
  • 200 g parmezan
  • 6 roşii
  • 125 ml suc de lămâie
  • pudră de scorţişoară
  • pudră de cuişoare
  • 3 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • două linguri de zahăr brun
  • sare, piper
  • 30 g nuci

Preparare:

Roşiile se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron. Cepele şi usturoiul se toacă. Se pun trei linguri de ulei într-o cratiţă şi, când uleiul s-a încins, se adaugă cepele şi usturoiul.

Se călesc până devin sticloase, se adaugă roşiile, un vârf de linguriţă de pudră de cuişoare şi o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară, sucul de lămâie, sarea şi piperul.

Se lasă la fiert până când lichidul scade la jumătate, se opreşte focul şi cratiţă se acoperă cu un capac.

Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri, iar ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie în fâşii mai groase. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun legumele pe rând şi se prăjesc.

Ciupercile se prăjesc în ulei şi se servesc împreună cu celelalte legume şi sosul picant, presărate cu parmezan ras şi nuci tocate.

Legume cu parmezan, nuci si ciuperci

Legume cu parmezan, nuci si ciuperci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.