Legume crocante la cuptor

Printeaza

Legume crocante la cuptor

Legume crocante la cuptor

Ingrediente:

  • 4 morcovi mari
  • 4 rădăcini de păstârnac
  • 4 cartofi
  • o ţelină potrivită
  • 100 ml ulei
  • o lingură de zahăr
  • o lămâie
  • două fire de rozmarin
  • sare
  • piper
  • muştar

 

Mod de preparare:

Se spală legumele, fără a se curăţa de coajă, apoi se taie de grosimea unui deget, nu mai subţiri. Se pun într-un castron şi se presară cu sare şi piper. Se rade coaja de lămâie şi se stoarce apoi de zeamă.

Se pune coaja rasă în zeama de lămâie şi se adaugă zahărul. Se pune apoi ulei, muştar şi rozmarinul tocat mărunt. Se amestecă bine şi se acoperă castronul cu o folie de plastic şi se lasă aproximativo jumătate de oră.

Se pun legumele împreună cu sosul din castron într-o tavă întinsă la cuptor. Se coc legumele la foc iute până când se rumenesc, devenid crocante.

Legume crocante la cuptor

crop Legume-crocante-la-cuptor.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.