Legume chinezesti prajite cu ghimbir in sos de stridii si de soia

Printeaza

Legume chinezesti prajite cu ghimbir in sos de stridii si de soia din: legume chinezeşti amestecate (varză, broccoli, spanac verde), ulei de nuci, ulei de susan, ghimbit, ceapa verde, sos de stridii, zahar, lamaie verde, sare, piper negru.

Legume_chinezesti_prajite_cu_ghimbir_in_sos_de_stridii_si_de_soia

Ingrediente:

  • 300-400 g legume chinezeşti amestecate (varză, broccoli, spanac verde)
  • 3 linguri de ulei de nuci
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1/2 lingură de ghimbir feliat subţire
  • 4 cepe verzi
  • 2 linguri de sos de stridii
  • 1 lingură de sos de soia
  • 2 vârfuri de cuţit de zahăr
  • sucul de la 1 lămâie verde
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Indepărtaţi părţile ofilite ale legumelor. Puneţi spanacul deoparte, ca să-l puteţi adăuga în wok sau în tigaie la final, căci se face foarte rapid.

Preparaţi restul legumelor chinezeşti; în mod normal, tai broccoli în fâşii, iar varza chinezească în sferturi. Puneţi legumele în apă clocotită timp de 1 1/2 minut până devin moi şi strecuraţi-le bine.

Puneţi uleiul şi ghimbirul într-un wok mare încins sau într-o altă cratiţă potrivită şi lăsaţi să se facă timp de 30 de secunde. Adăugaţi ceapa verde tocată fin şi restul ingredientelor fără să asezonaţi.

Amestecaţi, apoi puneţi spanacul şi încorporaţi astfel încât totul să fie cuprins în sos. Legumele vor sfârâi şi se vor prăji.

Sosul de stridii şi cel de soia vor scădea, acoperind uşor legumele. In acest moment, asezonaţi după gust. Mai prăjiţi 1 minut şi serviţi imediat.

Legume chinezesti prajite cu ghimbir in sos de stridii si de soia

Legume_chinezesti_prajite_cu_ghimbir_in_sos_de_stridii_si_de_soia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.