Legume la abur cu somon

Printeaza

O reteta de legume la abur cu somon din; morcovi baby, varza de bruxelles, mazare, somon afumat, arpagic, unt, miere, lamaie, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Legume la abur cu somon

  • 300 g morcovi baby
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 400 g mazăre
  • 500 g somon afumat
  • 200 g arpagic
  • 75 g unt
  • o lingură de miere
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Arpagicul se pune la înmuiat în apă călduţă câteva ore ca să se înmoaie foile şi să se poată curăţa mai uşor.

Varza de Bruxelles se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie în jumătăţi sau se lasă întreagă şi se aşază în vasul de gătit la aburi.

Separat se pun morcovii baby spălaţi şi scurşi de apă, mazărea clătită şi arpagicul curăţat de foi.

Se pregătesc legumele la abur şi, când sunt gata, se scurg de apă şi se pun într-un bol mai mare.

Se adaugă untul tăiat cubuleţe, sare şi piper după gust, cimbru tocat şi miere.

Se amestecă bine ca să se întrepătrundă aromele, se pun în farfurii şi se aşază deasupra bucăţi de somon afumat.

Se stropesc cu suc de lămâie şi se servesc imediat.

Legume la abur cu somon

Legume la abur cu somon

Pofta buna!

 


 

Poate iti place si:

Peste alb cu legume inabusite

Legume la aburi cu peste alb

Legume la aburi cu peste alb din: peste alb, lamaie, cimbru, ulei de masline, conopida, ceapa verde, paine integrala, ardei iute, usturoi, migdale, ardei copt, rosie, otet de vin rosu. Ingrediente:  2 fileuri de peste alb 4 felii de lamaie 2 fire de cimbru 2 linguri ulei de masline 1/2 conopida, rupta buchetele 10 cepe verzi […]

Legume la abur

Legume la abur

O reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 1 linguriţă vişinată 1 castra­vete 2 linguri sos de soia 6 fire sparanghel 3 ciuperci proas­pete 20 g unt 1 ceapă mare 100 g brânză Tofu sare […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.