Lebede cu ciocolata

Printeaza

O reteta de lebede cu ciocolata neagra si oua, unt, faina, sare, frisca, esenta de rom, migdale, fructe confiate si zahar pudra.

Ingrediente:Lebede cu ciocolata

  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 250 ml apă
  • 125 g făină
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • 300 ml frişcă
  • 250 g ciocolată neagră
  • o linguriţă de esenţă de rom
  • 50 g migdale
  • 50 g fructe confiate
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Intr-un vas antiaderent se pun la fiert apa cu untul tăiat cubuleţe şi sarea. Când au dat în clocot se adaugă toată făina cernută şi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se lasă să se răcească puţin, se adaugă câte un ou şi se mixează bine după fiecare până rezultă un aluat omogen. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă aluatul sub formă de lebede şi se introduc în cuptor.

Se coc la foc mediu spre iute până cresc suficient şi devin aurii, se scot şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Ciocolata se topeşte la bain-marie, se amestecă bine cu frişca mixată, esenţa de rom, fructele confiate şi migdalele pasate.

Se taie lebedele din aluat, se umplu cu cremă, se aşază pe un platou şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute. Se servesc reci presarate cu zahar pudra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.