Lebarvurst cu oua

Printeaza

Lebarvurst cu oua

Lebarvurst cu oua

Ingrediente:

  • 500 g ficat
  • 400 g fleica porc
  • 200 g slanina
  • 2-3 cepe
  • Sare, piper praf/boabe, ienibahar
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • Intestine groase de porc bine spalate si curatate

Preparare:

Se spala ficatul în 2-3 ape si se pune la fiert în apă fără sare. Cand incepe să clocotească se ia spuma şi se mai lasă să dea în 2-3 clocote. Se încearcă cu furculiţa dacă este gata. Se scoate din apa, se pune în sită să se scurgă şi să se răcească, se taie ficatul fâşii şi se trece prin maşina de tocat sau se zdrobeşte cu blenderul, se amestecă cu puţină sare şi se bagă câteva minute la rece.

Se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte, separat, carnea şi slănina se toacă si se trec prin maşina de tocat. Dupa ce s-au pregătit toate ingredientele se amestecă cu lapte şi se condimentează cu sare, piper, un praf de ienibahar şi ceapa călită. Se obţine o pastă omogenă cu care se umple intestinul de porc.

Lebârvuştul se pune la fiert aproximativ 30 de minute şi se încearcă dacă a fiert cu o scobitoare. Se scoate din apă şi se pune la uscat câteva zile.

 

1 comentariu

  1. Imi place lebarul, mai mult decat toba. Am incercat mai multe retete si mi-au iesit bune. O s-o incerc si pe a voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.