Leacuri din natură împotriva hipertensiunii

Printeaza

Leacuri din natură împotriva hipertensiunii: Apariția hipertensiunii (creșterea presiunii sângelui peste 140/90 mmHg) este încurajată de regimul alimentar bogat în grăsimi saturate, de stres și de sedentarism, iar printre complicațiile bolii se numără creșterea riscului de infarct sau de accident vascular cerebral, pierderea vederii și apariţia afecţiunilor renale.Leacuri din natură împotriva hipertensiunii

În cazul în care medicul ți-a recomandat tratament medicamentos pentru hipertensiune, urmează cu stricteţe recomandările medicului. În acelaşi timp, poţi recurge şi la câteva ajutoare naturale.

Leacuri din natură contra hipertensiunii – condimentele, un ajutor puțin cunoscut

Pe lângă faptul că oferă o aromă deosebită preparatelor culinare, condimentele au şi proprietatea de a scădea tensiunea arterială.

Cel mai recomandat este usturoiul proaspăt, deoarece relaxează vasele de sânge și le dilată, ceea ce ușurează circulația sângelui prin vene și artere. La fel de benefic este și busuiocul, în special cel verde, întrucât are rol diuretic.

Busuiocul poate fi presărat în supe, paste și salate. Un alt condiment care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta dacă ești hipertensiv și ai diabet este scorțișoara.

Ea reglează nivelul zahărului din sânge, cu efecte benefice în hipertensiune.

Leacuri din natură contra hipertensiunii cu ceaiul de hibiscus – reduce presiunea sângelui

Poţi reduce tensiunea arterială cu 12% dacă ai hipertensiune de gradul I (140-159/90-99 mmHg) consumând 2 căni cu ceai de hibiscus de 2 ori pe zi.

Îl poţi  consuma rece sau cald, iar pentru un gust mai plăcut, poți adăuga puțină miere. Și efectul ceaiului de păducel este benefic împotriva valorilor crescute ale tensiunii.

Este plin de antioxidanți care dilată vaselele de sânge și îmbunătățesc circulația sangvină. Păducelul este un ingredient des întâlnit în compoziția produselor naturiste ce au rolul de a proteja sistemul cardiovascular.

Ai grijă la alimentație

Dacă vrei să-ți păstrezi tensiunea în limite normale, din meniul tău săptămânal nu trebuie să lipsească alimentele bogate în acizi grași Omega-3 (nuci, semințe de in sau peşte gras), pentru că reglează tensiunea arterială.

Totodată, redu, pe cât posibil, consumul de sare, doza zilnică recomandată fiind de cel mult 4 g pe zi.

Pentru a elimina excesul de sodiu, adică de sare, din sânge poți consuma alimente bogate în potasiu: roșii, banane, fasole, prune, fructe uscate și stafide.

Cât mai multă mișcare

Exercițiile fizice regulate te ajută să-ți menții tensiunea sub control.

Astfel, dacă faci sport cel puțin 30 de minute de 3 ori pe săptămână, tensiunea scade de la 160 mmHg la 140 mmHg, în decurs de câteva săptămâni.

Și plimbările sunt de folos dacă ai hipertensiune. Fie că te plimbi prin parc de câteva ori pe săptămână sau parcurgi pe jos câteva staţii de autobuz, activitatea fizică are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.

 

Articol preluat de aici.

 

Leacuri din natură împotriva hipertensiunii

Fructele de Păducel: Minunea Naturii pentru O Inimă Sănătoasă – Ghidul Complet al Remediilor Naturiste

Fructele de Păducel: Minunea Naturii pentru O Inimă Sănătoasă – Ghidul Complet al Remediilor Naturiste. Fructele de păducel sunt recunoscute în medicina tradițională pentru proprietățile lor excepționale de a sprijini sănătatea cardiovasculară. Proprietăți Benefice ale Fructelor de Păducel: Fructele de păducel sunt bogate în antioxidanți, flavonoide și oligomeri procianidolici, care au efecte benefice asupra sănătății […]

retete

Sucul de Lămâie: Proprietăți și Beneficii Complexe

Sucul de Lămâie: Proprietăți și Beneficii Complexe. Sucul de lămâie, un elixir natural cu multiple beneficii pentru sănătate, a fost folosit de secole în diverse culturi pentru proprietățile sale curative. Proprietăți Nutriționale: Sucul de lămâie este bogat în vitamina C, un puternic antioxidant care sprijină sistemul imunitar și combate radicalii liberi. De asemenea, conține vitamine […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.