Lasagna cu linte, boia si vinete

Printeaza

Lasagna cu linte, boia si vinete din: ceapă roşie, usturoi, ulei de măsline, vinete, ardei gras rosu, boia iute, sos de rosii, supă limpede de legume, conservă de linte, lazane, branza, unt, faina, lapte.

 

Ingrediente:

  • 2 buc ceapă roşie, tăiată
  • 2 căţei de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 2 vinete, tăiate
  • 1 ardei gras roşu, tăiat
  • 2 linguriţe boia iute
  • 680 g sos de roşii
  • 250 ml supă limpede de legume
  • 400 g conservă de linte, scursă de lichid
  • 250 g lazane
  • 50 g brânză răzuită

Pentru sosul alb:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 650 ml lapte

 

Mod de preparare:

Prăjeşte ceapa şi usturoiul în ulei 10 min.

Adaugă vinetele şi prăjeşte 5 min, pănă când se rumenesc; apoi adaugă ardeiul, boiaua, pătrunjelul, sosul de roşii şi supa de legume.

Adaugă lintea şi fierbe 10 min. Potriveşte gustul de sare şi piper. Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.

Intr-un vas rezistent la cuptor aşază în straturi sosul cu legume, foi de lazane, ultimul strat fiind de sos alb.

Presară brânză şi dă la cuptor 30 min. Pentru sosul alb, topeşte untul cu făina şi stinge cu laptele, amestecând cu telul ca să nu facă cocoloaşe.

Lasă să fiarbă pănă când se îngroaşă.

Lasagna cu linte, boia si vinete

Lazane_cu_linte_boia_si_vinete

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Lasagna Clasică – Rețetă Autentică Italiană cu Sos Bolognese și Bechamel

Lasagna Clasică – Rețetă Autentică Italiană cu Sos Bolognese și Bechamel din: foi de lasagna, carne tocata de vita, ceapa, rosii in bulion, vin rosu, lapte, faina, unt, mozzarella, paremzan, sare, piper, busuioc. Descoperă secretul celei mai bune lasagna! Rețeta noastră pas cu pas îți oferă gustul autentic italian cu sos Bolognese bogat și bechamel […]

Lasagna

Lasagna: Descoperiți Istoria Fascinantă, Varietățile și Rețeta Autentică ale Celebrului Preparat Italian

Lasagna: Descoperiți Istoria Fascinantă, Varietățile și Rețeta Autentică ale Celebrului Preparat Italian. Lasagna, un renumit preparat în bucătăria italiană, are o istorie bogată care se împletește cu evoluția pastelor. Rădăcinile sale pot fi urmărite încă din timpurile antice, deși forma modernă a lasagna pe care o cunoaștem astăzi a evoluat semnificativ de la primele sale […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.