Lasagne cu peşte

Printeaza

O reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul, patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet si coaja de lamaie.

Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul deosebită. Seamănă cu o variantă italiană a plăcintei cu peşte, doar că se prepară cu paste în loc de cartofi. De obicei italienii respectă cu foarte mare stricteţe principiul care spune să nu amesteci peşte cu brânză, dar în acest caz au strecurat în reţetă şi puţin parmezan, pentru ca totul să fie perfect

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Lasagne cu peşte

  • 125 g unt
  • o ceapă albă, curăţată şi tocată mărunt
  • 2   morcovi mijlocii, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 3  tulpini de ţelină, curăţate şi tocate mărunt
  • un bulb mic de fenicul, curăţat şi tocat mărunt
  • frunzele tocate şi tulpinile întregi de la o legătură mică de pătrunjel proaspăt
  • un fir proaspăt de dafin
  • o felie de pancetta sau bacon
  • 12 creveţi proaspeţi întregi (puneţi deoparte capetele)
  • 100 ml vin alb
  • 850 ml lapte
  • 80 g făină simplă
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • jumătate de nucşoară rasă
  • 600 g file de peşte (cod, barbun, biban de mare, plătică, somon), curăţat de piele şi tăiat bucăţele
  • 300 g roşii cherry, tăiate în două
  • 70 g parmezan proaspăt ras
  • 250 g foi de lasagne, uscate sau proaspete
  • o legătură de rucola, spălată şi uscată

Pentru gratinat:

  • 50 g pesmet
  • frunzele de la o legătură mică de pătrunjel proaspăt
  • coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Topiţi un sfert din cantitatea de unt într-o cratiţă mare şi adâncă, la foc mijlociu. Adăugaţi ceapa, morcovii, ţelina şi feniculul; puneţi capacul şi lăsaţi legumele să fiarbă înăbuşit circa 10 minute. Strângeţi la un loc tulpinile de pătrunjel şi firul de dafin şi înfăşuraţi-le în felia de pancetta.

Legaţi-o cu o sfoară şi adăugaţi-o în cratiţa cu legume, împreună cu capetele de creveţi. Căliţi totul timp de 15 minute, până când legumele s-au înmuiat, fără să prindă culoare, iar capetele creveţilor au devenit roz. Adăugaţi vinul şi fierbeţi câteva minute, lăsându-l să scadă puţin. Turnaţi laptele şi aduceţi din nou la fierbere. Când laptele începe să fiarbă, stingeţi focul şi acoperiţi cratiţa cu un capac, lăsând aromele să se elibereze.

Incălziţi restul de unt într-o altă cratiţă adâncă, iar când s-a topit şi a început să facă bule, adăugaţi făina şi amestecaţi până la omogenizare. Cu o pereche de cleşti, scoateţi capetele de creveţi şi legătura de ierburi aromate din laptele fierbinte, storcând lichidul din ele în lapte, şi aruncaţi-le. Adăugaţi un polonic de lapte şi legume în amestecul de unt şi făină, amestecând bine. Repetaţi operaţiunea până când aţi adăugat tot amestecul de lapte şi legume, obţinând un sos alb gros.

Aduceţi la fierbere, amestecând continuu, şi lăsaţi să dea câteva clocote la foc mic, ca să fiarbă făina. Luaţi cratiţa de pe foc şi condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. Dacă ies mustăţi din creveţi, îndepărtaţi-le. Citiţi instrucţiunile de pe pachetul cu paste, pentru a vedea dacă trebuie să le fierbeţi un minut în apă clocotită şi sărată.

Turnaţi un sfert din sos într-un vas mare pentru lasagne şi uniformizaţi-l, având grijă să-l întindeţi până în colţuri. Aşezaţi deasupra o treime din cantitatea de peşte, o treime din roşii, o treime din pătrunjelul tocat şi cam un sfert din parmezan, apoi acoperiţi cu o altă foaie de lasagne.

Puneţi încă două straturi de umplutură şi paste, ungeţi stratul de deasupra cu sos şi presăraţi-l cu parmezan. Amestecaţi pesmetul, frunzele de busuioc şi coaja de lămâie în robotul de bucătărie, apoi presăraţi amestecul peste lasagne.

Acoperiţi totul cu folie de aluminiu şi coaceţi în cuptorul încins timp de 45 de minute, înlăturând folia după o jumătate de oră. Serviţi fierbinte, decorat cu rucola.

Lasagne cu peşte

Lasagne cu peşte

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • LASAGNA CU PESTE

2 comentarii

  1. Nu-mi place reteta asta de nicio culoare

  2. Eu asa fac reteta de lasaga cu peste:

    Ingrediente:

    150 gr faina oo
    50 gr faina de griu dur (nu e obligatorie, se poate pune faina normala)
    2 oua
    1 lingura de ulei
    sare
    cite un filet de merluciu pt fiecare portie
    ardei gras taiat fisiute
    1 cana de suc de rosii
    1/2 pahar de vin
    ceapa (se poate pune taiat in jumatate si se arunca la sfirsit)
    sare
    piper
    tulpinile de la patrunjel asa netocate care se arunca la sfirsit
    citeva masline fara simburi

    Mod de preparare:

    Se face un aluat elastic si se lasa citeva minute sa se odihneasca sub servet.

    In timpul asta se pregateste sosul:
    se caleste in 1 lingura de ulei ardeiul gras si ceapa cu putina sare si la foc mic, se adauga pestele taiat mai marunt se toarna vinul si se mareste focul, se lasa sa se evapore putin alcolul si se adauga sosul de rosii si maslinele taiate rondele.. se lasa la foc mic sa fiarba pina scade si devine un sos grosut.

    In timpul asta se pregateste pasta: se intinde (eu cu masina ca sunt mai lenesa), dar merge si cu sucitorul in foaie subtire. Nu tb sa va chinuiti sa intindeti o foaie mare ci mai multe micute caci la urma tot tb sa il taiati in patrate.

    In o oala se pune apa la fiert cu putin ulei si sare. Linga un castronel cu apa rece si pe un fund se pune un stergar de pinza. Se introduc pe rind patratele de pasta in apa clocotita se lasa vreo 20 secunde se scot cu o lingura sau furculita de lemn si se arunca in apa rece, de aici se iau cu mina si se pun la ucat pe stergar.

    Cind au fost toate oparite se unge cu ulei vasul pt cuptor si se aseaza pe fundul lui 1-2 linguri de sos de peste… apoi un strat de foi oparite unul de sos si tot asa pina cind ultimul va fii de sos de peste. Se da la cuptor doar 5 minute sa se ” imprieteneasca” straturile: lol: .

    Nu e obligatoriu sa mai treaca pe la cuptor… se pot aranja direct in farfurie: putin sos, o foaie, sos, alta foaie si deasupra sos… conditia esentiala in acest caz e sa taiati perfect patratele, eventual cu rotita ondulata si sa le puneti suprapuse cind spre stinga cind spre dreapta sa nu arate ca un bloc patrat ci sa se vada colturile in parti.

    Se va numi lasagna aperta (deschisa) sau raviolo aperto (deschis)… se poate incalzi deja montata pe farfurie in cuptorul cu mo (dc e cazul).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.