Lasagne cu verdeata si dovlecei

Printeaza

Lasagne cu verdeata si dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos bechamel, rozmarin, dafin, salvie, busuioc, patrunjel, parmezan, sare, piper, unt, ulei.

Ingrediente :Lasagne cu verdeata si dovlecei

  • 500 g lasagne
  • 1 kg dovlecei
  • 1 l sos bechamel
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 frunze de salvie
  • 1 legatura mica de busuioc
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • putin unt
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in uleiul incins. Se adauga dovleceii spalati, zvantati si taiati felii, se sareaza si se pipereaza.

Se sting cu apa calda sau zeama de zarzavat 1 pahar si se lasa 10-15 minute sa fiarba incet.

Se unge o forma cu unt si se aseaza in straturi alternative lasagne, dovlecei, sos bechamel si parmezan ras ultimul strat fiind de sos si parmezan.

Se presara deasupra bucatele de unt, se dau la cuptorul incins la 200C si se coc 20 de minute cu capac, iar apoi inca 20-25 de minute fara capac.

Se servesc fierbinti.

Sosul bechamel: Se pun la incins 50 g unt si se calesc in el 100 g faina. Se stinge rantasul cu 1 l de lapte, turnat putin cate putin.

Se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand intruna, se adauga sare si nucsoara pisata dupa gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.