Lasagne cu spanac si rosii

Printeaza

O reteta de lasagne cu spanac si rosii din ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de vita, rosii, sunca, verdeata, spanac, mozzarella, smantana, oua, parmezan, sare, piper, foi de lasagna si pasta de rosii.

Ingrediente:Lasagne cu spanac si rosii

  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 400 g carne tocată, de vită
  • 500 g roşii bucăţi (pachet)
  • 50 g şuncă fiartă, cubuleţe
  • 1 linguriţă verdeaţă (ierburi italiene)
  • 200 g spanac congelat
  • 125 g mozzarella
  • 300 ml smântână
  • 4 ouă
  • 75 g par­mezan
  • sare
  • piper
  • 12 foi lasagna
  • 1 lingură pastă de roşii

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ceapa şi usturoiul cuburi. Căliţi jumătate din cantitate într-o lingură de ulei, apoi prăjiţi şi carnea tocată. Adăugaţi 200 g roşii, şunca şi verdeaţa. Dezgheţaţi spanacul în puţină apă, scurgeţi-l, tocaţi-l şi condimentaţi-l.

Tăiaţi mozza­rella rondele. Amestecaţi smântână, ouăle parmezanul, sarea şi piperul. Turnaţi o parte din acest amestec pe fundul unei for­me de sufleu. Aşezaţi, în straturi, foile de lazane, amestecul de carne tocată şi spanacul.

Incingeţi cuptorul la 200°C. Căliţi restul de ceapă şi usturoi în uleiul rămas, adăugaţi roşiile şi pasta de roşii, lăsaţi sosul să fiarbă puţin şi turnaţi-l peste laza­ne. Aşezaţi deasupra mozzarella şi coaceţi totul 35 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.