Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc

Printeaza

Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc din: foi de lasagna, vinete, patrunjel, ceapa, cascaval, pesmet, unt, sare, piper, rosii, cimbru si busuioc.

Ingrediente:

  • 20 g foi de lasagna
  • 4 vinete
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2-3 cepe
  • 200 g cascaval
  • 4 linguri pesmet
  • 150 g unt
  • sare
  • piper negru macinat

pentru sos:

  • un kg rosii
  • cimbru
  • busuioc uscat si proaspat

 

Mod de preparare:

Foile de lasagna se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot în sită şi se acoperă cu o folie ca să nu se usuce. Se curăţă vinetele, se taie fetii şi se condi¬mentează cu sare. Se lasă 1-2 ore până îşi lasă zeama.

Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Pentru început, se căleşte ceapa în unt şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă vinetele tăiate. După ce au scăzut, se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă cu pesmetul şi caşcavalul ras. Pătrunjelul verde se pune la sfârşit.

Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se pune un strat de foi, unul de vinete şi tot aşa. Se spală şi se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Sucul de roşii se prepară cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se toarnă peste lasagna. Se bagă în cuptor. După ce s-a rumenit, se serveşte cu caşcaval şi busuioc.

Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.