Lasagna vegetală

Printeaza

Lasagna vegetală

Lasagna vegetală

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 300 g mozzarella
  • 4 ouă
  • două linguri de ulei de măsline
  • 50 ml apă
  • 200 g măsline verzi feliate
  • busuioc
  • o lingură de pastă de roşii uscate
  • 5 roşii
  • doi ardei capia
  • două cepe
  • sare
  • piper
  • seminţe de floarea-soarelui

 

Preparare:

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun cepele şi ardeii capia tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe râzătoare şi pasta de roşii uscate. Se presară piper, busuioc, măsline feliate şi se fierbe 20 de minute la foc mic.

Intr-un vas se pun făina, ouăle, o linguriţă de sare, apa rece şi două linguri de ulei. Se frământă până rezultă un aluat elastic, se acoperă cu un castron şi se lasă să se odihnească zece minute.

Se împarte aluatul în patru bucăţi, se întind foi subţiri, se taie sub forma foilor de lasagna şi se fierb în apă cu sare. Se stropeşte o formă cu ulei, se aşază o foaie de aluat, se unge cu sosul de roşii şi se presară mozzarella rasă.

Se procedează la fel cu restul ingredientelor, se presară moz­zarella rasă, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit până se rumeneşte mozzarella. La sos se mai pot adăuga seminţe de floarea-soarelui.

Lasagna vegetală

Lasagna vegetală.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.