Lasagna cu varza

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu varza din: varza, ceapa, usturoi, paine, carne tocata, mustar, ou, rosii pasate, bacon si smantana.

IngredienteLasagna cu varza

  • 1 varza de circa 1,5 kg
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 felie de paine alba
  • 500 g carne tocata
  • 1 lingurita mustar
  • 1 ou
  • 1 cutie de rosii pasate (250 g)
  • 10 felii de bacon
  • 100 g smantana mai subtire, eventual diluata

 

Mod de preparare:

Tai varza in 4, desprinzi cam 3/4 din frunzele de pe cotor (ce ramane poti folosi la altceva). Oparesti foile circa 3-5 minute in apa sarata, clocotită, după care le scoţi şi le răceşti brusc în apă rece. Amesteci carnea cu ceapa şi usturoiul, tocate, pâinea înmuiată şi stoarsă, muştarul, oul.

Potriveşti gustul de sare şi piper. Intr-o formă rezistentă la foc şi unsă cu ulei, pui straturi alternative de roşii pasate, varză şi carne, iar ultimul rând trebuie să fie de varză. Aşezi deasupra feliile de bacon, acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor la foc mic, cam 1 oră.

Torni smântână, îndepărtezi folia şi mai laşi în cuptor circa 20 de minute, dând focul mai tare, să se rumenească şunca.

Lasagna cu varza

Lasagna cu varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.