Lasagna traditioanala

Printeaza

O reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii, lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc.

Ingrediente:Lasagna traditioanala

  • 500 g foi de lasagna
  • 400 g sos de roşii
  • 400 ml de lapte
  • 500 g de carne tocată de vită
  • 500 g de spanac
  • 500 g de brânză mozzarella
  • 200 g de parmezan ras
  • 2 ouă
  • 1 ceapă roşie
  • 4 linguri de ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri de făină
  • 3 linguri de unt
  • 1 lingură de smântână
  • 2 linguriţe de oregano uscat
  • 1 linguriţă de busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se curăţă ceapa, se căleşte şi peste ea se adaugă carnea, asezonată cu sare şi mirodenii. Se amestecă timp de 1o minute. Se toarnă sosul de roşii şi usturoiul pisat şi se lasă să fiarbă.  Se căleşte spanacul 5 minute.

Pentru sosul bechamel seîncinge untul, se adaugă făina, se rumeneşte puţin şi apoi se toarnă treptat laptele, omogenizându-seîncontinuu, până când sosul se îngroaşă.

Se u nge o tavă cu  unt. Se aşază primul strat de foi de lasagna. Se acoperă cu sos bechamel şi cu jumătate din amestecul de carne. Al doilea strat de foi se unge cu sos bechamel şi se adaugă spanacul şi mozzarella rasă. Urmează al treilea strat de foi, cu sos bechamel si cu amestec decarne.

Ultimulstratdefoi se acoperă cu sos bechamel şi mozzarella rasă. Deasupra se bat ouăle cu o lingură de smântână pentrugratinare.Se dă tava la cuptor pentru 30-35 minute. La servire se presară parmezan.

Lasagna traditioanala

Lasagna traditioanala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.