Lasagna cu sparanghel si somon

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu sparanghel si somon din: sparanghel alb, sare, rosii, file de somon, ceapa, unt, faina, lapte, smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie, arpagic, foi de lasagna si parmezan.

Ingrediente:Lasagna cu sparanghel si somon

  • 1 kg de sparanghel alb
  • sare
  • 4 roşii
  • 500 g de file de somon
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 200 ml de lapte
  • 200 ml de smântână
  • piper
  • nucşoară rasă
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 linguriţă de arpagic tocat
  • 9 foi de lasagna
  • 75 g de parmezan răzuit

 

Mod de preparare:

Curăţaţi sparanghelul, fierbeţi-l în apă cu sare cca. 8 minute şi păstraţi această apă. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cubuleţe. Tăiaţi somonul fâşii, iar arpagicul, cubuleţe.

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Prăjiţi arpagicul în untul încins. Presăraţi făina şi căliţi-o puţin. Turnaţi laptele şi smântână, amestecând continuu, apoi daţi într-un clocot. Turnaţi 300 ml din apa de la sparanghel.

Condimentaţi cu sare, piper, nucşoară, suc de lămâie şi arpagic. Lăsaţi totul să fiarbă câteva minute, amestecând continuu. 3 într-o formă de sufleu, aşezaţi în straturi foile de lasagna, sosul bechamel, sparanghelul, cubuleţele de roşii şi fâşiile de somon. Presăraţi parmezanul şi coaceţi totul 35-40 de minute.

Lasagna cu sparanghel si somon

Lasagna cu sparanghel si somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.