Lasagna cu rosii si branza

Printeaza

O reteta de lasagna cu rosii si branza din: foi de lasagna, carne tocata de vita si porc, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline, piure de rosii, unt, nucsoara, lapte, faina si parmezan.

Ingrediente:Lasagna cu rosii si branza

  • 18-20 foi de lasagna
  • 300 g carne tocata de vita si porc
  • sare
  • piper negru
  • cimbru si busuioc
  • ulei de masline
  • 500 ml piure de rosii

pentru sosul bechamel:

  • 100 g unt
  • un praf nucsoara
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 150 g parmezan

 

Mod de preparare:

Se fierb foile de lasagna. Separat, se căleşte carnea în uleiul de măsline. Se topeşte untul, se adaugă făina cernută, nucşoara, laptele fierbinte şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Piureul de roşii se clocoteşte şi se pregăteşte cu cimbru, busuioc, sare şi piper.

Se tapetează tava cu unt şi un strat de parmezan, se pune un rând de foi, unul de carne, unul de sos alb, unul de sos de roşii şi tot aşa. Deasupra se presară parmezan, apoi se dă la cuptor până se rumeneşte.

Lasagna cu rosii si branza

Lasagna cu rosii si branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.