Lasagna de dovlecei

Printeaza

O reteta de lasagna de dovlecei din: dovlecei, lapte, unt, faina, oua, nucsoara, sare, piper, cascaval si parmezan.

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei taiati felii subtiri, pe lung
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 praf nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval moale ras
  • 80 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort şi se ung marginile cu unt topit. Se topeşte şi restul de unt, se adaugă făină şi se căleşti puţin; se stinge cu lapte şi se amestecă sosul Bechamel la foc moale, până ce se îngroaşă.

Se lasă să se răcorească şi se înglobează pe rând ouăle. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se lasă să se răcească complet. Apoi se înglobează caşcavalul moale ras.

Se încinge cuptorul la 150 °C. Pe fundul formei se aşază felii de dovlecei şi se presară parmezan. Se aplică apoi cu pensula un strat de Bechamel, apoi unul de dovlecei şi aşa mai departe, până ce se epuizează ingredientele.

Se presară parmezan. Se coace cca 50 minute, până se rumeneşte. Se poate servi fierbinte sau rece.

Lasagna de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.