Lasagna de rosii

Printeaza

Lasagna de rosii din: ulei de masline, ricotta, galbenusuri, sare, piper, busuioc, foi de lasagna, sos de rosii, sunca, rosii, cascaval.

Ingrediente:Lasagna_de_rosii

  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 g ricotta sau urda
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 5 fire de busuioc
  • 15 foi de lasagna (refigerate)
  • 300 g sos de rosii
  • 150 g sunca taiata fasii
  • 4 rosii (taiate felii subtiri)
  • 12 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o formă de sufleu cu ulei de măs­line. Se amestecă ricotta cu gălbenuşuri, sare şi piper. Se spală frunzele de busuioc; se pun deo­parte câteva pentru decor şi restul se toacă.

Se aşază pe fundul formei 5 foi de lasagna şi se ung cu o parte din sosul de roşii; se repartizează jumătate din cantitatea de fâşii de şuncă, apoi se repartizează jumătate din cantitatea de brânză şi se presară busuioc.

Apoi se repartizează al doilea strat de foi de lasagna şi se ung cu suc de roşii. Se aşază restul de brânză şi de busuioc şi se aplică încă un strat de foi de lasagna. Se unge cu restul de sos şi se repartizează felii de roşii, sare, piper şi caşcaval.

Se încinge cuptorul şi se coace lasagna cca 35 min. înainte de servire se decorează cu busuioc.

Lasagna de rosii

Lasagna_de_rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. FAata bine lasagna de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.