Lasagna cu varza si caise uscate

Printeaza

Lasagna cu varza si caise uscate din: fulgi de migdale, ceapa, usturoi, caise uscate, unt, varza, supa, sare, piper, smantana, lapte, coaja de lamaie, foi de lasagna si branza gouda.

 

Ingrediente:Lasagna_cu_varza_si_caise_uscate

  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20 g caise uscate
  • 2 linguri unt
  • 75- g varza
  • 300 ml supa
  • sare
  • piper
  • 350 g smantana
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 12 foi lasagna
  • 100 g branza gouda data prin razatoare

 

Mod de preparare:

Se prăjesc migdalele într-o tigaie fără adaos de grăsime şi se pun deoparte. Se taie ceapa si usturoiul cubulete.

Se taie caisele felii. Intr-o tigaie se călesc ceapa şi usturoiul în 2 linguri de unt topit, cea 2 minute.

Se adaugă varza şi se căleşte 4 minute. Se toarnă supa şi se dă în fiert. Se înglobea­ză migdalele şi caisele şi se condimentea­ză totul cu sare şi piper.

Se amestecă smântână, laptele şi coaja de lămâie, se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 180 C.

Se unge cu grăsime o formă de sufleu (30 x 20 cm). Se aşază în straturi alternative compoziţia de varză, amestecul cu smântână, foile de lasagna şi jumătate din brânză.

Ultimul rând de foi de lasagna se unge cu smân­tână şi se presară cu brânză. Se dă totul 30-35 de minute la cuptor.

Lasagna cu varza si caise uscate

Lasagna_cu_varza_si_caise_uscate

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. spectaculoasa combinatia pe care ne-o oferiti!

  2. n-am mai gatit niciodata lasagna cu varza, cu caise uscate nici nu-mi imaginez cum ar fi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.