Lasagna cu spanac proaspat

Printeaza

Lasagna cu spanac din: spanac, sare, ceapa, rosioare, usturoi, unt, faina, lapte, smantana, ierburi aromatice, oua, piper, foi de lasagna, branza fotina, patrunjel.

Ingrediente:Lasagna cu spanac

  • 2 kg spanac frunze
  • sare
  • 200 g ceapă
  • 600 g roşioare (pe vrej)
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • 40 g făină
  • 300 ml lapte
  • 250 ml smântână dulce
  • 1 lingură de ierburi aromatice de Provence (uscate)
  • 5 ouă
  • piper
  • 12-15 foi de lasagna (nu necesită fierbere)
  • 300 g brânza Fotina rasă
  • 1/2 legătură de pătrunjel cu frunză netedă

 

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul, se spală bine, după care se opăreşte 5 minute în apă cu sare. Apoi se trece sub jet de apă rece şi se stoarce bine.

Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe, se spală roşiile, se curăţă şi se taie felii. Se curăţă şi usturoiul şi se zdrobeşte.

Se călesc ceapa şi spanacul în grăsime, după care se presară deasupra făină şi se adaugă laptele şi smântână dulce, usturoiul şi ierburile aromatice.

Se fierb toate ingredientele 2 minute, apoi se ia cratiţa de pe aragaz şi se încorporează ouăle.

Se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Intr-o formă termorezistentă joasă se aşează alternativ câte un strat de foi de lasagna, de spanac, de roşii şi de brânză.

Ultimul strat trebuie să fie de spanac şi de brânză. Se coace apoi 50 minute în cuptorul încălzit în prealabil la 180 °C (pe nivelul din mijloc).

Se toacă mărunt pătrunjelul şi se serveşte lasagna cu pătrunjel presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Lasagna cu somon si rosii

Lasagna cu somon si rosii

Lasagna cu somon si rosii din: sparanghel, sare, zahar, file de somon, esalote, unt, faina, lapte, smantana, piper, nucsoara, foi de lasagna. Ingrediente: 800 g sparanghel sare un praf de zahăr 4 roşii bine coapte 400 g file de somon 2 cepe eşalote 2 linguri cu unt 2 linguri cu făină 200 ml lapte 200 […]

 

Lasagna cu piept de pui si anghinare

Lasagna cu piept de pui si anghinare

Lasagna cu piept de pui si anghinaredin: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna. Ingrediente: 2-3 bucati piept de pui, fiert și marunțit 1 ½ ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella, maruntita 1 ceasca parmezan ras ½ ceasca rosii uscate, tocate 2 pachete de crema […]

 

Lasagna cu pui si anghinare

Lasagna cu pui si anghinare

Lasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna. Ingrediente: 2 buc piept de pui, fiert și marunțit 1 ½ ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella, maruntita 1 ceasca parmezan ras ½ ceasca rosii uscate, tocate 2 pachete de crema de […]

 

Lasagna cu mascarpone

Lasagna cu mascarpone

Lasagna cu mascarpone din: pesto, mascarpone, spanac, mazare, busuioc, menta, foi de lasagna, lapte, parmezan, seminte de pin, salata verde. Ingrediente:  200 g de pesto 500 g de mascarpone 200 g de spanac, tocat grosier 250 g de mazăre congelată câte 1 legătură de busuioc şi mentă, frunzele tocate 12 foi proaspete de lasagna puţin […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna lasagna cu spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.