Lasagna cu praz si orez

Printeaza

Lasagna cu praz si orez din: ulei, faina, orez, lapte de soia, nucsoara, praz, foi de lasagna, cascaval vegetal, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 200 g orez
  • 250 ml lapte de soia
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 12 fire de praz (numai partea alba)
  • foi de lasagna
  • 200 g cascaval vegetal
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi prazul curăţat şi tăiat în segmente de 10 cm, în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi scurgeţi-l de apă. Rumeniţi făina în ulei, adăugaţi laptele, amestecaţi şi puneţi sare, piper şi nucşoară, fierbeţi 5 minute, apoi acoperiţi vasul şi lăsaţi sosul la ră­cit.

Fierbeţi în apă cu sare foile de lasagna, timp de 5 minute, cât să fie „al dente”, apoi scurgeţi-le de apă. Tăiaţi foile de lasagna în fâşii de 10/15cm. Puneţi pe fiecare o bucată de praz şi puţin orez şi înfăşuraţi apoi foile.

Aşe­zaţi rulourile într-o tavă, turnaţi deasupra sosul şi puneţi tava la cuptor. Presăraţi caşcavalul ras şi mai ţineţi tava la cuptor până când ingredientele se rumenesc uniform.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.