Lasagna cu moluste si ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu moluste si ciuperci din: foi de lasagna, langust mici, moluste marine, pulpa de stridii, ciuperci, zbarciogi, ulei de masline, unt, hasmatuchi, sare grunjoasa, piper si sare.

Ingrediente:Lasagna cu moluste si ciuperci

  • 12 foi proaspete de lasagna
  • 12 languste mici
  • 500 g moluste marine
  • 250 g pulpa de stridii
  • 500 g ciuperci salbatice
  • 20 g zbarciogi uscati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • 1/2 legatura de hasmatuchi
  • sare grunjoasa
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti molustele intr-un vas cu apa sarata, sa-si lase nisipul. Clocotiti 1,5 l de apa cu o lingura de sare grunjoasa, iar apoi introduceti langustinele, fiebeti-le cam 2 minute si scurgeti-le. Puneti zbargiocii la inmuiat, intr-un vas cu apa calda.

Puneti molustele intr-o cratita cu apa clocotita, la foc mare, pentru a se deschide. Luati-le de pe foc, scurgeti-le, strecurati apa in care au fiert si scoateti-le din cochilii. Inlaturati capetele langustinelor si indepartati cozile.

Turnati apa in care au fiert molustele intr-o tigaie adanca, adăugaţi untul şi când clocoteşte totul, puneţi cozile langustinelor şi stridiile, iar apoi lăsaţi le să fiarbă 2 min. Adăugaţi moluştele, amestecaţi, luaţi totul de pe foc şi puneţi compoziţia deoparte.

Curăţaţi ciupercile sălbatice, spălaţi-le repede şi zvântaţi-le. Puneţi-le împreună cu zbârciogii scurşi în ulei, la foc mare, să se înmoaie (circa 8 min). Săraţi, piperaţi şi pre­săraţi hasmaţuchi tocat. Amestecaţi compoziţia din tigaie, punând-o peste moluşte.

Puneţi lasagna într o cantitate mare de apă clocotită sărată, fierbeţi foile 3 minute şi scurgeţi-le ulterior. Pe un platou de servire, aşezaţi 6 foi, puneţi pe ele moluştele şi ciupercile, acoperiţi totul cu celelalte 6 foi, iar apoi turnaţi deasupra restul de zeamă şi serviţi.

Lasagna cu moluste si ciuperci

Lasagna cu moluste si ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.