Lasagna cu legume

Printeaza

 

Ingrediente:Lasagna cu legume

  • o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g)
  • 900 g broccolii tocat
  • două linguriţe de ulei de măisline
  • 4 dovlecei medii tocaţi
  • o ceapă medie tocată
  • doi căţei de ustu­roi presaţi
  • o conservă de roşii întregi (780 g)
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • 670 g de brânză ricotta
  • o lin­guriţă de oregano
  • 340 g brânză mozzarella
  • un borcan cu sos pentru spaghete (448 g)
  • o jumătate de cană de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul. Se pregăteşte lasagna (se fierbe pe jumătate). Se fierb broccoli timp de doua minute. Se încinge uleiul de măsline şi se sotează dovleceii cu ceapa, usturoiul, broccoli fiert, roşiile şi sarea la foc mare, timp de cinci minute.

Intr-un vas mare se amestecă brânza ricotta cu oregano şi mozarella rasă. Se încălzeşte sosul de spaghete. Intr-o tavă de copt se pune jumătate din cantitatea de sos.

Se aşază un strat de lasagna, un strat de amestec de legume şi altul de brânză. Se repetă straturile, ultimul fiind de la­sagna. Se toarnă restul de sos deasu­pra. Se coace timp de 45 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.