Lasagna cu gorgonzola si spanac

Printeaza

O reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb, patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper.

Ingrediente:Lasagna cu gorgonzola si spanac

  • 250 g foi proaspete de lasagna
  • 500 g carne tocată de viţel
  • 500 g spanac proaspăt
  • 300 g gorgonzola
  • 20 g unt
  • 3 roşii
  • 2 haşme
  • 150 ml vin alb, sec
  • 6 fire de pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 fir de cimbrişor proaspăt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăriţi şi curăţaţi roşiile, scoateţi-le seminţele, iar apoi tăiaţi pulpa în bucăţele. Curăţaţi şi tocaţi foarte mărunt haşmele. Topiţi untul într-o tigaie adâncă şi puneţi haşmele la călit.

După câteva minute, adăugaţi carnea tocată, roşiile tăiate, cimbrişorul, pătrunjelul tocat şi vinul. Săraţi, piperaţi, amestecaţi şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit, la foc mic, circa 15 minute.

Curăţaţi spanacul şi spălaţi-1, trecându-l prin mai multe ape. Puneţi-l 1 min în apă fiartă cu sare şi apoi scurgeţi-1. Tăiaţi usturoiul în două şi folosiţi-1 pentru a freca o tavă. Tăiaţi gorgonzola în felii.

Preîncălziţi cup­torul la 180’C (treapta 6). Puneţi în tavă un strat de sos de carne. Acoperiţi cu spanac, cu foi dreptunghiulare de lasagna şi cu felii de gorgonzola şi reluaţi operaţia până ce se termină ingredientele.

Puneţi preparatul la cuptor pentru 25 min. Serviţi lasagna imediat ce aţi scos-o din cuptor, rumenă şi crocantă.

Lasagna cu gorgonzola si spanac

Lasagna cu gorgonzola si spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.