Lasagna cu ciuperci

Printeaza

Lasagna cu ciuperci din: galbiori, ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, busuioc, parmezan, sare, piper, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, coaja de lamaie, foi de lasagna, unt, parmezan si cimbru.

Ingrediente:Lasagna_cu_ciuperci

  • 300 g galbiori
  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 200 g ciuperci champignons
  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura busuioc
  • 70 g parmezan ras
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 300 g branza cu mucegai
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 10-12 foi de lasagna

in plus:

  • unt pentru tava
  • 20 g parmezan, pentru decor
  • 4 crengute de cimbru

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spala bine si se taie. Se incing 4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi se pun călesc ciupercile 2-3 minute. Se scot şi se scurg de zeamă. Tigaia se curăţă. Ceapa şi us­turoiul se toacă mărunt. Busui­ocul se mărunţeşte şi se pune peste ciuperci. Se călesc ceapa şi usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline, apoi se scot şi se amestecă cu ciupercile. Se pune parmezanul, sare şi piper.

Se topeşte untul într-o tigaie şi se pune făina. Se toarnă laptele şi se fierbe puţin, până se obţine un sos. Se ia de pe foc. Se adaugă brânza cu mucegai rasă şi coaja de lămâie, sare şi piper.

Se pune în tavă un rând de la­sagna, apoi sos de brânză şi com­poziţia de ciuperci şi se repetă până se termină. Se presară par­mezan şi se lasă la foc mediu 30 de minute, până când se rume­nesc. Se servesc cu cimbru.

Lasagna cu ciuperci

Lasagna_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu galbiori

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.