Lasagna cu carne

Printeaza

Lasagna cu carne din: carne tocata, foi lasagna, ulei, rosii, supa de carne, telemea, parmezan, usturoi, vin, sare, piper, rozmarin, nucsoara.

Ingrediente:Lasagna cu carne

  • 500 g carne tocată (amestec vită cu porc)
  • 1 pachet foi de lasagna
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml sos de roşii
  • 250 ml supă de carne
  • 400 g telemea
  • 100 g parmezan
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • nucşoară

Pentru sosul bechamel:

  • 75 g unt
  • 50 g făină
  • 2 ouă
  • 600 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se căleşte carnea tocată în cele două linguri de ulei încins, se adaugă sare, piper, după gust, şi usturoiul zdrobit. Se adaugă supa de carne şi se lasă să fiarbă circa 10-15 minute.

După ce scade toată zeama, se adaugă sosul de roşii şi vinul, continuând fierberea încă 15 minute.

Separat, se căleşte făina în untul bine încins, amestecând permanent, se stinge cu lapte, se condimentează cu sare, piper, rozmarin, nucşoară, după gust, şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă.

Se unge, cu unt sau cu ulei, o tavă mare şi mai adâncă, se pune un strat de foi de lasagna opărite şi scurse, se adaugă sos de carne, sos alb, brânză şi se reia ciclul, în aceeaşi ordine, până se epuizează toate ingredientele.

Peste ultimul strat de foi se presară parmezanul ras amestecat cu oul bătut. Se pune tava la copt pentru circa 45 de minute.

Se serveste caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.