Laptuci cu cartofi si cu oua

Printeaza

O reteta de laptuci cu cartofi si cu oua din: cartofi, oua, laptuci, ceapa, sos cu carne de vitel, piper, otet balsamic, ulei de nuca, ceapa, slanina si unt.

Ingrediente:Laptuci cu cartofi si cu oua

  • 500 g cartofi
  • 8 oua
  • 800 g salata (laptuci)
  • 8 cepe verzi sau cepe mici
  • 1/4 l sos cu carne de vitel
  • piper alb macinat
  • 4 lingurite otet balsamic
  • 6 lingurite ulei de nuca
  • 2 cepe
  • 100 g slanina slaba
  • 4 linguri unt

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă în apă clocotită. Se fierb şi ouăle între timp. se răcesc brusc, se curăţă şi se taie mărunt. Se desfac frunze­le de la saltă şi se taie cozile de la tulpină. Se încălzeşte sosul de carne de viţel se adaugă ceapa verde se fierb împreună câteva minute şi se condimentează cu sare şi pier. Oţetul şi uleiul se încorporează cu grijă cu telul.

Se curăţă ceapa şi se taie felii subţiri. La fel şi slănina se taie fâşii subţiri. Se încăl­zeşte untul. Se prăjeşte slănina prima dată, apoi ceapa.

Se toarnă apa de pe cartofi, se curăţă, se presează prin presa de cartofi până mai sunt fierbinţi şi se împart pe farfurii. Salata se pune în sosul marinat, se întoarce de câteva ori cu grijă, apoi se aşază pe cartofii presaţi. Se ornează cu slănină, inele de ceapă şi felii de ouă.

Laptuci cu cartofi si cu oua

Laptuci cu cartofi si cu oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.