Lapte de pasare cu rom

Printeaza

Lapte de pasare cu rom

Ingrediente:Lapte de pasare cu rom

  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • vanilie
  • 1 linguriţă de făină
  • 1 lingură de rom

 

Mod de preparare:

La foc potrivit, într-o cratiţă pui laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după ce s-au făcut spumă, 100 g zahăr pudră, şi baţi încontinuu până se ţine albuşul tare.

Când laptele începe să fiarbă, dai focul mai mic, astfel încât laptele abia să mai dea în clocot. Cu o lingură iei din albuşul spumă, apoi împingi albuşul din lingură cu ajutorul unei linguriţe în cratiţa cu lapte.

Iţi ies astfel 4-5 “ouă” din albuş, nu mai multe, ca să aibă loc în cratiţă. Le ţii mai puţin de 2 minute pe o parte, le întorci pe cealaltă parte şi le mai laşi încă pe atât. Le scoţi cu lingura cu găuri şi le aşezi pe o sită ca să se scurgă. Continui aşa până ce ai fiert tot albuşul.

Separat freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr şi 1 linguriţă de făină. Torni încet laptele strecurat (care ţi-a rămas de la fier­berea “ouălor” din albuş) şi dai totul la foc moale, amestecând până începe să se lege.

Când crema s-a răcorit, adaug o lin­gură de esenţă de rom, torni în farfurie, iar deasupra aşezi “ouăle” din albuş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.