Lapte de pasare cu capsuni

Printeaza

Lapte de pasare cu capsuni din: lapte, capsuni, zahar, oua, faina, zahar vanilat, lamaie.

Ingrediente:Lapte de pasare cu capsuni

  • 1 l lapte
  • 280 g căpşuni
  • 170 g zahăr
  • 5 ouă
  • 1 lingură făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Se pasează căpşunile.

Se freacă gălbenuşurile cu zahăr; se adaugă zahărul vanilat, făină şi piureul de căpşuni. Se înglobează cca 500 ml lapte.

Se adaugă sare în restul de lapte şi se pune la fiert. Se bate între timp albuşul cu puţină sare şi 2 linguri zahăr. Din această spumă se scot găluşte cu două linguriţe şi se pun în laptele clocotit de pe foc. Când sunt fierte şi plutesc la suprafaţă, se scot cu spumiera şi se aşază pe o farfurie.

După ce s-au fiert toate găluştele, în laptele de pe foc se toarnă amestecul de gălbenuşuri şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă, dar fără a clocoti.

Se repartizează în boluri mici şi deasupra se pun găluştele. Se decorează cu felii de căpşuni şi coajă de lămâie rasă.

Se serveşte foarte rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.