Lapte de pasare cu capsune

Printeaza

Lapte de pasare cu capsune din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, capsune.

Ingrediente:Lapte de pasare cu capsune

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 500 g capsune

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita pui la fiert laptele cu 1 lingura de zahar si cu zaharul vanilat. Albusurile le bati spuma cu jumatate de zahar, pana se intaresc bine. Iei din spuma cu o lingura, cate un bulgaras si il pui la fiert in laptele clocotit.

Lasi sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care le scoti cu spumiera si le pui pe un platou. Dupa ce bulgarii de albus au fiert, torni laptele peste galbenusurile frecate cu restul de zahar si tii totul pe foc moale, amestecandu-se pana se ingroasa putin.

Cand s-a răcit crema, amesteci in ea 400 g de capsune spalate si bine zdrobite cu furculita. Torni compozitia intr-un castron, asezi apoi galustele din spuma si ornezi cu fructele ramase. Dai la frigider pentru 2-3 ore. Servesti laptele de pasare rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.