Langusta cu alge si mazare

Printeaza

Langusta cu alge si mazare din: langusta, peşti mici pentru fript, alge comestibile, mazăre verde proaspătă (sau congelată), sare, piper, ulei de masline, faina.

Ingrediente:Langusta cu alge si mazare

  • 1 langustă de aproximativ 400 g
  • 300 g peşti mici pentru fript
  • 150 g alge comestibile
  • 150 g mazăre verde proaspătă (sau congelată)
  • sare, piper
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • 2 linguri de făină

 

Mod de preparare:

Se taie langusta în lungime şi se frig cele două bucăţi pe grătar, după ce au fost sărate, piperate şi unse cu puţin ulei.

Se dau peştii mici prin faină şi se pun la prăjit în foarte puţin ulei, într-o tigaie mare metalică.

In acelaşi timp, se fierbe mazărea în aburi, oprind fierberea după 15 minute, ca să rămână crocantă.

După ce a fost friptă, langusta se presară cu pătrunjel proaspăt tocat apoi se aşază crustaceul în tigaie, peste peştii fripţi calzi încă.

Se lasă astfel 2-3 minute, pentru ca parfumul langustei să se amestece cu cel al peştilor.

Se trece conţinutul tigăii pe un platou care se ţine la cald. Se pune tigaia iar pe foc, se toarnă în ea puţin ulei şi se prăjesc la foc tare algele şi mazărea, care se aşază apoi ca garnitură în jurul peştilor fripţi, având deasupra langusta friptă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.