Lamaie – beneficii si proprietati medicinale

Printeaza

Lamaie – beneficii si proprietati medicinale. Proprietăţi: lămâia este bogată în vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, este un bun antioxidant, protejând celulele de vătămări radicale. Are efect antiinflamator şi ajută la dezinfectarea corpului prin stimularea transpiraţiei. în plus, acţionează ca un diuretic natural. Sucul şi coaja de lămâie au efect antiseptic. Fructul are un conţinut bogat în vitamine B (Bl, B2, B3), PP, A (în pulpa proaspătă şi în suc), acid citric şi săruri minerale.

Cum se ia: câte 2-3 linguriţe, de-a lungul zilei.

Alte boli tratate cu…

… suc: 200-300 ml de suc băut zilnic ajută în tratarea reumatismului articular, datorită proprietăţilor dizolvante şi detoxifiante.

… macerat: amesteci sucul de la o lămâie cu coaja bine spălată şi pisată a unui ou. Laşi la macerat o săptămână, apoi adaugi miere după gust. Iei trei linguriţe pe zi. Ajută la fixarea calciului.

… mască: amesteci o linguriţă cu suc de lămâie, una cu suc de struguri şi o lingură cu miere lichidă. Aplici pe faţă şi laşi 15 minute. Este foarte bună pentru curăţarea tenului gras.

Poti incercat un sirop de lamaie

Lamaie – beneficii si proprietati medicinale

Lamaie_beneficii_si_proprietati_medicinale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Broccoli cu unt si lamaie

Broccoli cu unt si lamaie din: broccoli, unt, suc de lamaie. Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina B6, acid folic, potasiu, calciu și fier. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Broccoli conține compuși fitochimici, cum ar fi sulforafanul, indolii și gluconasturtiina, […]

retete

Acidul Citric sau Sarea de Lămâie: Beneficii, Contraindicații și Istorie

Acidul Citric sau Sarea de Lămâie: Beneficii, Contraindicații și Istorie. Acidul citric, cunoscut și sub numele de sarea de lămâie, este o substanță chimică organică cu multiple utilizări în industrie și bucătărie. Acest compus a fost folosit de-a lungul istoriei pentru a conferi gust și aromă alimentelor, dar are și beneficii semnificative pentru sănătate. În […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.