Lahmacun – Pizza turceasca cu carne tocata

Printeaza

Lahmacun – Pizza turceasca cu carne tocata din: faina, ulei de masline, apa, sare,  carne tocată de vită, ceapa, rosii, pastă de bulion, ardei graşi, patrunjel, boia dulce, sare, piper.

Lahmacun este un fel de mâncare tradițional turcesc, care constă dintr-o bază subțire de aluat, acoperită cu o umplutură gustoasă de carne tocată și condimente.

Este o mâncare populară în întreaga regiune și este apreciată pentru gustul său bogat și condimentat.

Lahmacum_Pizza_turceasca_cu_carne_tocata

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 ml apă
  • sare

Pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 3 cepe
  • 2 rosii
  • 1 lingură cu pastă de bulion
  • 2 ardei graşi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amestecă făina cu sare, ulei şi apa călduţă şi fră­mântă. Dacă este prea moale, mai presară făină, întinde aluatul cât mai subţire (cam 5 cm).

Aşază-l într-o formă de pizza sau într-o tavă unsă cu ulei. Separat, taie mărunt cea­pa, roşiile şi ardeii.

Ameste­că toate aceste ingrediente cu carnea tocată, pasta de bulion şi puţin pătrunjel tocat fin. Condimentează cu sare, piper şi boia dul­ce şi întinde amestecul pe blatul de pizza.

Lasă la cuptor până se ru­meneşte blatul. Serveşte cu mult pătrunjel şi stropită cu zeamă de lămâie.

 

Lahmacun – Pizza turceasca cu carne tocata

Lahmacum_Pizza_turceasca_cu_carne_tocata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.