Krapfen

Printeaza

Krapfen

Ingrediente:Krapfen

  • 1 kg de făină
  • 1 nucă de drojdie
  • 6 ouă
  • l cană zahăr
  • 2 linguri unt
  • 1 praf de sare
  • 1 sfert de litru lapte
  • dulceaţă de caise
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Drojdia se desface în jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină, lăsând plămada asta să crească îndoit.

Restul de faină se freacă cu sare şi zahăr, apoi cu 5 ouă şi unt topit. La chestia asta se adaugă maiaua, frământând pe întrecute, iar aluatul obţinut se lasă la crescut, în loc călduţ, 2 ceasuri.

Se întinde pe masă presărată cu făină  foaie groasă de un degeţel, se taie rondele, cu gura unui pahar . In mijlocul cerculeţelor de aluat se pune câte o linguriţă cu dulceaţă de caise (austriecii îmi par bântuiţi de caise).

Se umezesc cu puţin ou bătut marginile, se acoperă cu alt discuşor, se lipesc, apăsând migălos, se lasă la odihnăjumătate de oră.

Krapfens se prăjesc până se înfurie rumenesc, iar la masă se dau calde, pudrate cu zahăr.

Krapfen

Krapfen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.