Kofte

Printeaza

Chiftelele au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”.

De aici, acest fel de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in India, dar si in sud si vest, in Turcia si in spatiul balcanic.

KofteKofte1Kofte10Kofte

Exists nenumarate retete de kofte, in multe dintre ele folosindu-se si alte feluri de carne. Unele kofte au in compozitie si nuci, branza sau fructe uscate. De multe ori chiftelele sunt foarte condimentate si se servesc intr-un sos bogat, cel mai adesea de rosii.

Kofte12Kofte13Kofte14Kofte15

Metodele de preparare difera de la o regiune la alta, in unele parti ele fiind prajite in putina grasime, in altele facute pe gratar sau fierte in sos. Dimensiunea chiftelelor variaza si ea.

Kofte2Kofte3Kofte4Kofte5

Koftele de miel se potrivesc cu diferite sosuri, fie ele cremoase, din iaurt, care atenueaza iuteala condimentelor, fie cu fructe precum in Maroc, printre care caise sau lamai confiate.

Kofte6Kofte7Kofte8Kofte9Kofte17

Incoming search terms:

  • kofte reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.