Kiymali Pide

Printeaza

O reteta delicioasa de Kiymali Pide  din: faina, oua, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, carne tocata de oaie, unt, ceapa, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Kiymali Pide

  • 500 g faina alba
  • 3 oua
  • 30 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura drojdie
  • sare

pentru umplutura:

  • 250 g carne tocata de oaie
  • 80 g unt
  • 1 ceapa
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerne faina într-un castron, fa o adâncitură în mij­loc şi pune laptele cu drojdie, untul înmuiat, 2 ouă şi un praf de sare.

Amestecă până când obţii un aluat moale, adă­ugând puţină apă dacă este nevoie.

Acoperă-l cu un şervet şi lasă-l să dospească.

Când aluatul a crescut, taie-1 bucăţi de mărimea unui ou, pune-le pe o suprafaţă presărată cu faină şi întinde-le, dând fiecăreia o formă ovală.

Toacă ceapa şi căleşte-o în 30 g de unt, adaugă carnea tocată şi sărează după gust.

Prăjeşte-o, amestecând conti­nuu, adaugă piper şi pătrunjel tocat şi amestecă bine.

Pune umplutura peste bucăţile de aluat şi lasă-le la dospit într-un loc cald.

Unge-le pe deasupra cu gălbenuş bătut şi coace-le 25 de minute la 180° C.

Când sunt gata, scoate-le din cup­tor şi unge-le cu unt topit.

Dacă vrei să fie mâncate crocante, serveşte-le imediat.

Dacă le vrei moi, ţine-le acoperite circa 5 minute, apoi serveste-le.

 

Kiymali Pide

Kiymali Pide

Kiymali_Pide_07

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • pide reteta
  • pide cu carne
  • reteta pide

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.