Kebab din miel

Printeaza

Kebab din miel din: seminte de chimion, seminte de coriandru, seminte de fenicul, boia de ardei, harissa, usturoi, scortisoara, carne macra de miel, coriandru, morcovi, iaurt.

Ingrediente:Kebab_din_miel

  • cate 2 linguri seminte de chimion, coriandru si fenicul
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2 linguri de harissa, plus extra pentru servit
  • 4 catei de usturoi, tocati fin
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 800 g carne macra de miel, tocata
  • coriandru proaspat tocat si lipii

pentru iaurt:

  • 3 morcovi, dati prin razatoarea mare
  • 2 linguri de seminte de chimion, prajite
  • 200 g de iaurt grecesc

 

Mod de preparare:

Inmoaie 8 beţe pentru frigărui în apă. Prăjeşte toate condimentele într-o tigaie mică. Transferă-le într-un mojar şi zdrobeşte-le cu un pistil, apoi încorporează boiaua de ardei, pasta harissa, usturoiul şi scorţişoara. Pune amestecul într-un bol împreună cu carnea, asezonează şi amestecă totul direct cu mâinile.

Modelează compoziţia în 8 bucăţi lungi de kebab, în jurul betelor. Frigăruile pot fi pregătite astfel cu o zi înainte.

Când cărbunii sunt jar, pune bucăţile de kebab pe grătar 10-15 minute, întorcându-le din când în când, pentru a se pătrunde bine carnea. Grăsimea din kebab poate provoca mici flăcări, aşa că ai grijă! între timp, amestecă toate ingredientele pentru iaurt.

Presară deasupra kebabului şi a iaurtului coriandru şi serveşte cu harissa şi lipii calde.

Kebab din miel

Kebab_din_miel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.