Kebab de miel cu sos de iaurt si menta

Printeaza

Kebab de miel cu sos de iaurt si mentaO reteta e kebab de miel cu carne de miel tocata, ceapa rosie, ardei iute, cuisoare, seminte de fenicul, piper roz, sofran, ou, menta, iaurt natural, sare si ulei de masline, sau ulei de arahide.

Ingrediente:

  • 1 ceapă mică roşie curăţată
  • 1 ardei roşu iute
  • cuişoare
  • ½ linguriţă de seminţe de fenicul
  • ½ lingurită piper roz (sau orice tip de piper)
  • 1 linguriţă şofran
  • 350g carne de miel tocată
  • 1 gălbenuş de ou
  • menta
  • coaja şi sucul de la 1 lămâie
  • 200g iaurt natural
  • sare
  • ulei de măsline sau ulei de arahide

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa în sferturi şi se curăţă ardeiul de seminţe.Acestea împreună cu seminţele de fenicul,cu usturoiul,cu şofranul si cu jumătate din mentă se asezonează cu sare şi se pun într-un blender.

Carnea de miel se amestecă într-un castron cu ceapa şi cu amestecul de condimente.Se adaugă gălbenuşul şi se amestecă bine.Din amestecul obţinut se formează 8 bucăţi micuţe de mini kebab.

Prăjiţi bucăţile de kebab timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Pentru sos, rupeţi frunzele de mentă şi amestecaţi-le cu iaurt şi cu coaja de lămâie. Kebabul se stropeşte cu zeama de lămâie şi se serveşte pe un platou alături de sosul de iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.