Kebab cu vinete

Printeaza

Kebab cu vinete din: carne tocata de vita, vinete, rosii, usturoi, ceapa, ulei, menta, piper, sare, bicarbonat.

Ingrediente:Kebab cu vinete

  • 800 g carne de vită tocată
  • 3 vinete
  • 2 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 60 ml ulei
  • 1/2 legătură de mentă de grădină
  • 1 lingură de piper roşu
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • sare şi piper negru

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, combinaţi carnea, usturoiul tocat mărunt, ceapa dată prin râzătoare, menta de grădină mărunţită, piperul roşu, bicarbonatul de sodiu, sarea şi piperul negru. Turnaţi 20 ml de ulei, amestecaţi bine, după care lăsaţi în frigider pentru două ore.

Tăiaţi vinetele în felii de 1 cm grosime dacă acestea sunt prea mari (e bine să le săraţi şi să le scurgeţi sucul amar dinainte). Apoi dătiţi-le şi tamponaţi-le cu un şervet de hârtie. Tăiaţi roşiile în 4-6 felii, în funcţie de dimensiune.

Formaţi chiftele plate din carnea tocată. Ungeţi o tavă cu 20 ml de ulei şi aranjaţi ingredientele în tavă, alternând chiftelele cu vinetele. începeţi din lateral spre centru.

Aşezaţi feliile de roşii deasupra şi stropiţi cu uleiul rămas. Introduceţi în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 50 deVnipute sau până când vinetele s-au înmuiat.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.