Kebab cu peste si vinete

Printeaza

Kebab cu peste si vinete din: vânăta, file de peşte, ouă, uiei de măsline, făină de porumb, lapte, unt, făină, zeama de lămâie, caşcaval, sare, piper, scobitori.

 

Ingrediente: Kebab_cu_peste_si_vinete

  • 1 vânătă mare (mai lungă)
  • 2 bucăţi file de peşte (maxim 150 g \ bucata)
  • 2 ouă
  • ulei de măsline
  • făină de porumb
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 1 cub de unt
  • 2-3 linguri făină
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 1 gălbenuş de ou
  • 100 g caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 scobitori

Mod de preparare:

Speli vânătă şi o tai în felii subţiri. Foloseşti doar 4 felii din interiorul acesteia. Sărezi uşor şi prăjeşti feliile de vână­tă în ulei de măsline.

Apoi le scoţi şi le pui pe un şervet absorbant, aranjându-le câte 2 felii în formă de cruce.

File-ul de peşte dat prin ouă bătute şi sare, îl treci prin făină de porumb şi îl prăjeşti în ulei.

In locul unde se unesc feliile de vinete (în formă de cruce), pui peştele, ridici deasupra peştelui feliile de vinete şi înfigi câte o scobitoare, într-o tigaie încinsă, pui untul, adaugi făina şi o stingi cu laptele călduţ.

Amesteci până se formează un sos fluid şi cremos. La final, adaugi zeama de la 1/2 lămâie şi gălbenuşul de ou.

Mai amesteci până încorporezi şi aces­te 2 ingrediente adăugate la final.

Sosul rezul­tat îl torni peste kebab şi razi caşcaval. Presari puţin piper proaspăt măcinat şi scoţi scobitorile înainte de servire.

Este un alt tip de Kebab din bucătăria musulmană.

Kebab cu peste si vinete

Kebab_cu_peste_si_vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.